сите категории
EN

Како да изберете вистински товарен велосипед

Време: 2021-03-23 Посети: 20


Велосипедите не се познати по тоа што носат тешки работи, но товарни велосипеди. Ако сакате да ги однесете своите деца од точка А до точка Б, но не можете да ги ставите на вашиот редовен велосипед, има многу опции што ќе ви помогнат. За да добиете стока од едно до друго место, дефинитивно вреди да се разгледа карго велосипед.


Постојат неколку различни видови на карго велосипед. Општо земено, има долга опашка, трицикл, други видови на трицикли и „миниван“. Сите тие имаат различни пазари и се разликуваат по цена. Многу велосипеди сега можат да бидат опремени со опција за електрична асистенција што ќе ви биде лесен за возење за вашиот неделен шопинг.

Можеби е паметно да изберете еден модел, кој ги вклучува сите вистински функционални комунални возила: задна рамка, капак, ланец, тенда и така натаму. Вашето комбе ќе биде тешко, затоа изберете добар квалитет. и сопирачките треба да бидат добро заштитени од овие фактори, а ниската рамка ќе го олесни качувањето и слегувањето при натоварување.

Но, прво, треба да одредите што носите: многу мало бебе? Мали деца? Постари деца? Друг возрасен? Или товар? Каква стока? Па, колку време трае вашето патување? Дали е време од суштинско значење? Дали сакате да ја задржите брзината и маневрирањето или сакате трицикл со поголем капацитет, но можеби малку побавно?

Многу е важно да размислите за тоа каде ќе го ставите и да имате добра идеја за вашиот максимален буџет и не заборавајте да ги земете предвид трошоците за додатоци како што се крошна, детски седишта и брави со висок квалитет.

Најдобар совет е да испробате неколку типови, да видите како тие се чувствуваат кон вас и да видат колкав капацитет имаат всушност. Проверете ги ограничувањата на тежината, вклучително и патникот и возилото и товарот. Ако имате пријател или сосед кој има еден, тоа е идеално: испробајте ги нивните и прашајте ги за нивното искуство. Барајте работи што ви го олеснуваат животот, како рамка со ниски чекори, интегрирани држачи и добро дизајнирани додатоци што одговараат на вашите потреби.

Findе откриете дека без оглед кое комбе ќе изберете, тоа ќе ви го направи животот подобар.